• Nyttan med rymd

  Nyttan med rymd

  Rymden gör skillnad i människors vardag. Du använder rymdteknik dagligen när du kommunicerar, navigerar, betalar och tittar på TV.
  Läs mer
 • Studenter

  Studenter

  Rymdens attraktionskraft väcker intresse. Rymden erbjuder utmaningar utöver det vanliga. Inom rymdteknik tänjs ständigt gränserna för vad som är möjligt.
  Läs mer
 • Forskning

  Forskning

  Forskning, utveckling och innovation är en självklar del inom rymdindustrin. Likaså triple helix samverkan mellan näringsliv, akademi och offentliga aktörer.
  Läs mer
 • Underleverantörer

  Underleverantörer

  Rymden utmanar ständigt vad som är möjligt. Alla som levererar till rymden möts av stora kvalitetskrav. Rymden kräver tillförlitlighet, lättvikt och excellens.
  Läs mer

student_215x143Rymdens attraktionskraft väcker intresse. Rymden erbjuder utmaningar utöver det vanliga. Inom rymdteknik tänjs ständigt gränserna för vad som är möjligt.

För dem som studerar naturvetenskap och teknik erbjuder rymdindustrin i Västsverige många möjligheter. Samarbeten mellan företag och akademi är många. Utöver gymnasieprogram hos GKN erbjuder rymdindustrin möjligheter till examensarbeten, praktik och traineeprogram.

Rymdverksamheten i Västsverige engagerar många seniorforskare och doktorander på universitet och högskolor. Den tillämpade forskningen utgör en brygga mellan grundforskning och industriell verksamhet.

För dem som utbildar sig inom naturvetenskap och teknik erbjuds spännande anställningsmöjligheter inom rymdindustrin för dem som kan och vill vara med i en bransch i ständig utveckling.  I rymden är innovation vardag, och internationella samarbeten är en självklarhet.

För mer information, besök gärna

GKN Aerospace

RUAG Space